Vista previa
Haga clic para obtener una vista previa FATA Semi-Bekend Tour libro de fotografías

FATA, dé hiphop formatie uit Deventer. Mijn avontuur met FATA begon in 2010 toen ik voor het eerst met hen mee ging naar een show om te filmen. Bestemming: 013 Tilburg. De reis er heen is al een gebeurtenis op zich. De jongens freestylen onderweg en maken er gelijk al een feestje van. Vanaf die show wist ik dan ook dat ik meer van ze wilde weten. Wie zijn de jongens, wat schuilt er achter hun muziek? Waar zijn ze opgegroeid en wat willen ze in de toekomst. Toen ik begon met filmen wist ik nog niet precies wat voor vorm het zou krijgen. Ondertussen schoot ik een aantal videoclips en maakte wat tour-filmpjes. Gaandeweg begon ik steeds meer een idee te krijgen van hoe het moest gaan worden. Ik wilde niet alleen hun tour- en studioleven in beeld brengen, maar ook de jongens achter FATA.

Toen ik mijn idee eind 2011 voorlegde haakte FATA af. Ze hadden andere ideeën bij een documentaire, en wilden hun privéleven niet prijsgeven. Het contact verwaterde, en FATA groeide verder. Ik had inmiddels mijn opleiding multimediavormgeving afgerond en ik ging bezig met andere producties en het verder opzetten van mijn eigen videoproductiebedrijf.

In 2012 besloot ik het nog eens te proberen omdat het materiaal dat ik tot dan toe geschoten had voor mij nog steeds interessant was. We gingen opnieuw de uitdaging aan, in de vorm van de Semi-Bekend Tour met de gevestigde naam Kraantje Pappie. Na de eerste show was al meteen duidelijk dat er veel veranderd was in het afgelopen jaar, en bleek de tijd rijp om de documentaire af te maken. Het album Jongvolwassen komt eraan. De documentaire beschrijft de weg naar deze volwassenheid toe. FATA en hun muziek, toekomstplannen en de jongens achter FATA staan centraal.

In dit boek zie je mijn fotoreportage van de Semi-Bekend Tour. Een belangrijk onderdeel in de documentaire 'De weg naar Jongvolwassen'.

- Isabelle Renate la Poutré
Lappo Productions

Lappo

Acerca del autor

Isabelle Renate la Poutré
Lappo Deventer
Isabelle Renate la Poutré (Bathmen, 1990) was als klein meisje al bezig met beeld. Op haar 12e maakte ze al haar eerste website. Op de middelbare school onderscheidde ze zich door als enige haar eindwerkstuk in videoformaat te presenteren. Aansluitend is ze de opleiding multimediavormgeving gaan doen. Tijdens deze opleiding kwam Isabelle Renate er achter dat je veel kan bereiken door het gewoon te gaan doen. Je komt er niet door alleen braaf de lessen te volgen. Je leert veel meer in de praktijk. Daarom besloot ze in 2010 om naast haar studie een eigen bedrijf op te zetten. Door de kennis en vaardigheden die ze op heeft gedaan tijdens opdrachten, stages, projecten en het werken met andere filmmakers is ze gegroeid tot een professionele cameravrouw en editor met een creatieve geest.

Fecha de publicación  28 de marzo de 2013

Dimensiones  Apaisado estándar  100 páginas Papel estándar

Comentarios (0)

Cantidad

Sitios de Blurb

© 2014 Blurb