Vista previa
Haga clic para obtener una vista previa Fokker F.VII Wegbereider van de wereldluchtvaart Deel 4: Afrika, Azië, Australië en Zuid-Amerika libro de bolsillo y comercial

Dit vierde en laatste deel over de geschiedenis van de Fokker F.VII beschrijft de wederwaardigheden van het type in Afrika, Azië, Australië en Latijns-Amerika. Nauwelijks bekende stukjes F.VII-geschiedenis speelden zich af in Ethiopië, Egypte, India en Libanon en die treft u allemaal in dit boek aan.

De Koninklijke Nederlandsch-Indische Luchtvaart Maatschappij (KNILM) kreeg na haar oprichting in 1928 de beschikking over een kleine vloot van vier F.VIIb-3m’s, die langzaam maar zeker werd uitgebreid. Ook in Japan en de door haar beheerste gebieden in het Verre Oosten werd de burgerluchtvaart gegrondvest op Fokker-vliegtuigen. Naast de op grote schaal gebruikte Fokker Super Universal werd er ook een respectabel aantal F.VIIb-3m’s gebruikt.

In Latijns-Amerika deed de F.VII onder meer van zich spreken bij een – overigens mislukte – staatsgreep in Chili.

Het overgrote deel van dit boek is echter gewijd aan de geschiedenis van de Fokker F. VII in Australië, waarmee een uitgebreid en interessant stuk luchtvaart-geschiedenis geschreven werd. Met name de vluchten met de ‘Southern Cross’ maakten diepe indruk.

Het boek is geïllustreerd met bijna 300 nooit eerder gepubliceerde foto's
•hard back
•full color stofomslag
•435 pagina's
•300 foto's
•prijs € 49,95
•ISBN 978-90-818510-8-4

theowes

Acerca del autor

Theo Wesselink
theowes Haarlem, The Netherlands

Theo Wesselink (1953) werd, zoals zovelen van zijn generatie, al op heel jonge leeftijd door luchtvaartpublicist en –journalist Hugo Hooftman warm gemaakt voor de luchtvaart. Al heel snel concentreerde zijn belangstelling zich op de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis. Op 20-jarige leeftijd begon hij onderzoek te doen naar de vliegtuigen van Frits Koolhoven, wat in 1981 resulteerde in het samen met Thijs Postma gepubliceerde boek ‘Koolhoven, vliegtuigbouwer in de schaduw van Fokker’. De samenwerking met Postma werd in de jaren daarna gecontinueerd met de boeken ‘Nederlandse vliegtuigen – alle vliegtuigen ooit in Nederland ontworpen en gebouwd’, ‘Nederlandse vliegtuigen naar buitenlands ontwerp’, ‘Martinair – van rondvluchten tot wereldluchtvaart’ en ‘De vliegende Hollanders – de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart vanaf de eerste vlucht in 1909 tot heden’ tot gevolg’. Zijn tomeloze energie en fanatieke belangstelling bracht hij verder tot uiting in talloze artikelen.

Fecha de publicación  28 de marzo de 2013

Dimensiones  Comercial  434 páginas Impresión en blanco y negro (en papel no estucado crema)

Categoría  Historia

Etiquetas 

Comentarios (0)

Cantidad

Sitios de Blurb

© 2014 Blurb