Vista previa
Haga clic para obtener una vista previa Vechten voor een toekomst Leven in Bosnië Herzegovina na de burgeroorlog libro de fotografías
Badge_pbn-fp-85d8ac37b005645efc18f7fa3644d4c6

Het project gaat over de inwoners van Bosnië en Herzegovina. Na de burgeroorlog van begin jaren negentig proberen ze de draad van het gewone leven weer op te pakken. In het fotoboek worden verschillende groepen belicht die ieder op hun eigen wijze werken aan de toekomst in een land dat nog steeds de ‘wonden’ van het verleden met zich meedraagt. De toekomst is niet los te zien van het verleden. De mensen wonen in een land waar veel gebeurd is. Bij hun is het verleden, heden en de toekomst met elkaar verbonden of ze nu willen of niet. De kogel gaten in de muren zijn nog steeds stille getuigen van het verleden.

Drie portretten van basisschoollearen zijn uitgelicht vanuit het fotoboek. Ze proberen nieuwe generaties zo goed mogelijk onderwijs te geven. De omstandigheden om les te geven zijn verre van ideaal: ze moeten hun eigen cassette-recorder meenemen naar school en hebben geen nieuwe landkaarten maar maken deze zelf.

Ana Radulović, 30 jaar wonend in Trebinje vertelt "Ik leef in een land waar mensen iedere dag geconfronteerd worden met uiteenlopende problemen. Werkeloosheid, armoede, sociale uitsluiting, corruptie en oorlogswonden zijn de belangrijkste. Ondanks dat probeer ik mijn plek onder de zon te vinden voor mezelf, familie en vrienden. De enige hoop die we hebben is de toekomst en om daarin te geloven. Hard werken, sociaal bewust zijn en leren zijn de middelen die we moeten inzetten om te vechten voor onze problemen".

"Ik hoop dat ons land in de toekomst een betere plek is om te leven en dat we weer een gezond en optimistisch volk zullen worden".

ronaldz

Acerca del autor

ronaldz
ronaldz

Fecha de publicación  07 de junio de 2011

Dimensiones  Apaisado grande  46 páginas Papel estándar

Categoría  Viajes

Etiquetas  , , , , , , , ,

Comentarios (0)

Cantidad

Sitios de Blurb

© 2014 Blurb